Forum Ana Sayfası -> Kurallar -> Hakaret Cezaları ve Bildirim Kuralları

Yeni Başlık Gönder   Bu başlık kilitlenmiştir: cevap yazamaz ya da mesajları değiştiremezsiniz
 Mesaj  Hakaret Cezaları ve Bildirim Kuralları
Texious
   


30 Nisan 2009, 12:12 Alıntıyla Cevap Ver
Hakaret (küfür) cezaları 2 derecede ele alınacaktır:

1. Derece: HAPİS CEZASI. Kişiye edilen rencide edici aşağılamalar, küfür suçundan jail ile cezalandırılacaktır.

2. Derece: HESAP KAPATMA CEZASI. Ağır içerikli ve içinde üçüncü kişileri içeren (ana, baba, bacı vb.) küfürler ise direkt BAN ile sonuçlanacaktır. Bununla kalınmayacak ve aynı şahsın ilintili alt hesapları da araştırılıp bulunacak ve onlar da banlanacaktır. Modeme res atmak falan bu noktada işe yaramayacaktır. Bilginize.

Dolayısıyla;
"Hay böyle işin aq" gibi cümlelere işlem yapılmayacak fakat "Taz senin aq" gibi bir cümleye jail, "Hödö sen onun bunun çocuğusun" gibi cümlelere ise hesap kapatma işlemi yapılacaktır. (Daha rahat anlaşılması için örnek verilmiştir)


1. Gerçekleşen kötü bir durumu ifade etmek için kullanılan kötü kelimeler sebebiyle işlem yapılmayacaktır.

2. Küfür içeren ekran görüntüsünü küfür bildiriminde yayınlamanız gerekmektedir. Bu ekran görüntüsü TÜM ekranı (Başlat menüsünün bulunduğu taskbarda buna dahil) gösterecek şekilde yayınlanması ve tamamen sansürsüz olması gerekli. Diğer yazıları kapatmayacak şekilde yuvarlak ve karelerle küfürü vurgulayabilirsiniz.

3. Ekran görüntüsü eğer normal çözünürlükten küçükse, kalitesi düşükse veya yazılar okunmayacak şekilde ise işlem yapılmaz.

4. Yazılarda sansür var ise işlem yapılmaz. (Örn: Kendi yazılarınızın üstünü kapatıp başkasınınkini göstermek)

5. Aynı ekran görüntüsü içerisinde siz de küfür ediyorsanız kendinizi ele vermiş sayılırsınız ve size de işlem yapılabilir.

6. Başlığı açarken küfür eden kişinin ismini başlıkta belirtmeniz gereklidir. Bu şekilde küfür eden kişi forumda karakter adını arattırarak neden banlandığını bulabilir.

7. Lütfen ekran görüntüsünü aldığınız kişinin ismini AllNames yaparak alın. Aksi takdirde küfür eden kişinin karakter ismi gözükmezse veya aynı isimden birden fazla kişi olması durumunda yanlış kişiye ceza uygulamamak adına işlem yapılamayabilir.

8. "Ben osmanlı çocuu demek istedim", "Ortam çocuğu dedim ben orda" gibi saçma sapan çocukça savunmalar geçersiz sayılacak ve O ve Ç'yi yanyana kullanan tüm ortam çocuklarına 2. dereceden ceza uygulanacaktır. (BANLANACAKTIR)

9. Yapılacak işlem tamamiyle işlemi yapacak olan yetkilinin insiyatifindedir.

10. Yukarıda yazılan "şu küfüre jail, şu küfüre ban" tamamiyle geçerli değildir, ufak ve zararsız gözüken birşeyden bile ban yiyebilirsiniz. Ayrıca bir kişi hakkında birden fazla ekran görüntüsü yayınlanırsa ve çok şikayet gelirse bu kişi banlanabilir. Aksi takdirde bu kişi "Aman bi ufak küfür ederim jaile girer çıkarım" der ve sürekli eciş bücüş küfür eder. Kurallar düz mantıkla değil duruma göre gözden geçirilerek işliyor.

11. Küfürden jaile giren veya banlanan hesapların BANI KATİYEN KALDIRILMAZ ve JAİLDEN KESİNLİKLE ÇIKARILMAZ

Önerimiz şunlardır:
Eğer ki biri size küfür ediyorsa KESİNLİKLE karşılık vermeyin. Ekran görüntüsünü net bir şekilde alın ve küfür bildirimi bölümünde yayınlayın. Gereken cevabı sizin adınıza biz jail veya ban ile veririz. Fakat siz de kalkıp küfürle cevap verirseniz, karşı tarafta sizin verdiğiniz karşılığın ekran görüntüsünü alıp forumlarda yayınlayabilir ve haklıyken haksız konuma düşebilirsiniz.

Kısa ve öz olarak: Küfür etmeyin, başınız derde girmesin.


Bu kurallar Arcanum yetkili kadrosu tarafından her an değiştirilebilir.



En son Texious tarafından 18 Ocak 2011, 06:28 tarihinde değiştirildi, toplamda 4 kere değiştirildi
Kullanıcı hesap bilgilerini gör Özel mesaj gönder
 Mesaj  
Khun
   

Staff Master
02 Nisan 2011, 01:51 Alıntıyla Cevap Ver
Düzenleme:

12) Küfürün/hakaretin bulunduğu ekran görüntüsünü, küfür edildikten itibaren en geç 24 saat içinde foruma koymuş olmalısınız. Aksi takdirde işleme alınmayacaktır.

Kullanıcı hesap bilgilerini gör Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et
 Mesaj  
taz
   

Proje Lideri
22 Haziran 2020, 03:03 Alıntıyla Cevap Ver
Güncelleme:

13) Günlük hayatta yaygın kullanılan, bir kişiye karşı kasten saldırı amacıyla söylenmeyen basit küfürler için artık yaptırım uygulanmayacaktır.

14) Eğer küfür bildirimi küfürün direkt olarak edildiği kişi tarafından yapılmıyorsa veya ekran görüntüsünden küfürün gerçekten o kişiye edilip edilmediği anlaşılamıyorsa, kişinin küfüre/hakarete dolaylı maruz kaldığı varsayılacak ve uygulanacak ceza 1 kademe düşürülecektir. Cezası ban olan bir hakaret jail olarak uygulanacak, jail olarak uygulanacak bir hakaret ise cezasız bırakılacaktır. Böylece etrafta kimsenin rahatsız olmayacağı tarzda küfürleri dahi foruma şikayet olarak konu açan kişilerin ve şikayet mekanizmasındaki faydadan çok zarar doğurabilecek durumların önüne geçilmiş olacaktır.

Not: Kişiye özel kasten yapılan ve yasalar için suç olacak hakaretler için yukarıdaki kurallar katı bir şekilde uygulanmaya devam edecektir.

Kullanıcı hesap bilgilerini gör Özel mesaj gönder
 Mesaj  
taz
   

Proje Lideri
27 Haziran 2020, 02:18 Alıntıyla Cevap Ver
Güncelleme-27 Haziran 2020:
Topluluktan gelen talebe istinaden cezalarda güncelleme yapılmıştır. Hakaretin cezası jail olarak güncellenmiştir. Hakaret suçu ilk 2 seferinde jail ile cezalandırılacaktır. Sonrasında hesap kapatma uygulanacaktır.

Kullanıcı hesap bilgilerini gör Özel mesaj gönder
Yeni Başlık Gönder   Bu başlık kilitlenmiştir: cevap yazamaz ya da mesajları değiştiremezsiniz    1. sayfa (Toplam 1 sayfa) ‹xÚ­W_SÛ8N>ů='sØN8èÜ‘?7¡å †?N§£ØŠ£F¶\I&¤”oZúútOGçV¶œZ(Ó;bû·«ÕîJ»û£Ğ tÔ¯OÙ¯ã/rگ׻C yLY¤Ç=§İj=v ¤œ«Œ„,{ΪC!#*{NËÂYœöœ¦šJ§0lìÖº:ªl¬gVQ‹ÌTL%ÉzNùœát¤~wJ!äD©ÓT%„s„ƒ÷­›5€_Ò¡Ê:‹ï2°bckO²x¬ïßúÎİ ³wşZ_îJ¥ %Ë4èYFq[z®ƒ·äŒ”(æ¨ş¨‰0O0gM_RÍ£< 5i£ õzíQÃõ3’Q ÎY»M¿Hf£İn5;ß”©‰v¡ ÇL5ıP©†æR é¬8™`Å1İaÂ(_¸CNb)ò4ò$Í(ÑŠê}–2¡˜qÛ;w7À]o=¾K>3r_6ëõ3"a,Ψ|CG#êNı[á…,òr‰0k3*è ±SàËöP¦¨>a ¹^Êì…Yè“”%DS ´È¨ èX{m5;7®—I¼‰ıp¸k&ŞX]ǹ„ÀZ²Ş—+‹÷å0k 9%²Šb9>szV§:æoÕn}T…ı§3\‹(—Ä€Ææz W¼ËiN7`D¸¢—Ëa‚ùª?ˆµSÔ©“ bgı÷¥¯ªÉªYå»j®V«uñ ,ê9#!ğ²{¡HMÑÕn ¬mùÛCq^ÊjİñZpôt°ú¢à{ æ¼|©u9ëw Œ%õœ€È¤yâÉdÂÒˆøÙûË DaÑkD»ÁPpá·LÌDJ5 ™7!‘*/M¼ü»Da·Dï512O‚ïölšP­¶ÖZkşX'ØØE ÏÿY’Şk-¥M½!I9I#–”şì‰Uizsi7°‰±'ñänoáêÓŞÖ‹½­£«ï'yBfLWnÌ®5ğ{Pl$i¼<͵ÎmŸJNKğ^b–§3cHÂf&½¥•#Mò¹\’ïûâE4ÆÜ1¹äJ°å ¥ <£ŸÙ”ıhbAéÇ‘“³Ô+æߘšï,%ıåàèÙÎ.ôŒHÓ†A›òÇŞ*·3I-G„İÀ†£6g'$Ş' ]öªõº ù¾D…}QŸ¥ŠJ½I‘»ĞFLV dõ—Ms;ê7ãPD3Cû ™é×ÿà;4„Ï